tiistai 8. maaliskuuta 2011

Unen maailma


Uni.

Mä oon Irlannissa ja ässä on siinä. Ja ystäväkin. Ystävä on taas enemmän sellainen kuin ennenkin, ei se joka hän on nyt, se ystävä, jota en tunne enkä halua tuntea. Hän istuu ässän sylissä ja nauraa ja hymyilee ja kaikki on ihan niin kuin ennenkin. Ne kaksi ovat onnellisia. Ässä kiusoittelee minua kuten ennenkin. Repii sukan jalastani ja vetää sen solmuun. Naurattaa. Olen taas kotona, juuri siellä missä minun on aina kuulunutkin olla.

Sitten sinä.

Sä tuut mun luokse ja suutelet. Mun pää sanoo ei, huulet sanoo joo. Syöt mun ylähuulta niin kun aina teet, ja mä vaan annan sun. Upotan sormeni sun hiuksiis ja putoan. Putoan jonnekin pimeään, josta tiedän olevan niin vaikea nousta ylös. Koko sen ajan tiedän, että sä revit kohta taas itses irti. Sä teet tän mulle ajattelematta sen pidemmälle, ajattelematta, että mä haluaisin sun jäävän iäksi. Sä luulet, että mullekin riittää pelkkä hetki. Ei riitä. Mä haluan sut ikiajoiksi.

En tunnista sitä kaupunkia missä ollaan, mut Irlannissa se on. On hirveän pimeää ja kosteaa, pelottavaa. Me ylitetään joki ja kun katson sillalta alas, vesi on täynnä ruumiita. Ne katoavat virtaan ja katson pois. Epätodellista. Kävelen sun vierellä ja takerrun käteesi. Odotan sinun riuhtaisevan itsesi irti, mutta et tee niin. Et vielä. Tiedän koko ajan sen hetken koittavan pian.

Me mennään baariin, sä meet töihin, me mennään tanssimaan. Hymyilet minulle välillä tiskin takaa ja koko ajan odotan, koska katseesi kylmenee. Milloin luot minuun taas sen katseen, joka on täynnä halveksuntaa? Olen nähnyt sen niin usein ennenkin ja valmistaudun siihen tukehduttavaan tunteeseen. Mutta sitä ei tule. Ei katsetta, eikä tunnetta.

Illan päätteeksi päädyn syliisi ja siinä on hyvä. Olen hirvittävän onnellinen. Olen turvassa. Sitä onnea varjostaa vain tieto siitä, että tämä kaikki loppuu taas, ennemmin tai myöhemmin. Tiedän, ettei sinuun voi luottaa. Tiedän sinun jättävän minut yksin juuri silloin kun tarvitsen sinua eniten.

Mutta et ehdi, koska minä herään.

Ja vielä monta tuntia heräämisen jälkeen minun oloni on kuin hakatulla. Älä tule uniini, en halua sinua enää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti