keskiviikko 8. elokuuta 2012

Se koko kevät oli meidän.
Olin ollut jo pitkään uneton, ylitsevuotavan energinen ja tehokas, vailla mitään paitsi sinua. En syönyt, en juonut, en nukkunut, kävin vain pitkiä kiivaita keskusteluja kanssasi, ja niiden keskustelujen aikana muistan olleeni niin pullollani onnea, etten ehkä koskaan aiemmin, en ainakaan samalla tavalla. Sinä tajusit minua ja se oli huumaavaa. Join kahvia kaksin käsin, se piti minut liikkeessä ja sellaisella sopivalla tavalla hermostuneena, samalla tavalla kuin sinäkin pidit. Pidin itsestäni juuri sellaisena, kuin olin silloin.

Kun olit luonani, koti tuntui erilaiselta. Aamukahvi sinun kanssasi maistui erilaiselta, istuimme vanhan pöytäni ääressä tuntikausia jutellen ja kaataen välillä jo keittimessä liian väkeväksi mennyttä kahvia lisää kuppeihimme ja jatkaen keskustelua. Silmiisi oli helppo kadota ja sinä sait minut punastelemaan. Kaikki oli kokoajan jotenkin niin oikein ja juuri sitä, mitä olin etsinyt jo kauan. Oli hyvä olla, ihan kokoajan.

Kaupunki vaihtui, sinä et. Tampere, kotikaupunkini, oli seuraava rakkautemme areena, ja voi miten se näyttikin erilaiselta rakastunein silmin. Tammerkoski ei ole koskaan ollut niin ihmeellinen, kuin se oli sinun kanssasi, siideri alarannan venelaiturilla maistui suloiselta, ei se yksin koskaan maistunut. Näsijärven rantakalliot kesäyönä olivat juuri täydellinen paikka meidän salaisuuksillemme, niille joita suhteissa alkuaikoina kerrotaan aamun pikkutunneille saakka. Ja sinä kuuntelit.

Irish Coffeeta irkkupubeissa Hämeenkadulla ja vaahtoon piirretty kaakaosydän. Tulista ruokaa meksikolaisissa ravintoloissa, pöytiimme tuotiin aina kynttilä, vaikkemme kaivanneet muuta kuin toisiamme. Ruusuja rongankadulla, aamukahvia Tuomiokirkon puistossa samalla kun ihastelimme meidän uutta pientä perheenjäsentämme. Lukkoja rakkaudensillan kaiteessa, suunnittelimme omaamme sinne muiden rakkauksien lomaan. Tunkkainen asunto ja äänet kadulta tunkeutuivat omaan pieneen maailmaamme, jossa lakanat olivat rutussa ja radiossa soi kauniit kappaleet.
Täydellinen kesä.
Täydellinen sinä.
Täydellinen rakkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti